Wij zijn Het Turfschip

Maak kennis met onze veelzijdigheid

Binnen kijken

Het Turfschip Etten-Leur is een multifunctionele accommodatie voorzien van alle moderne voorzieningen. Voor elk type bijeenkomst is er een passende ruimte en indeling. Met de juiste aankleding kan een intieme sfeer gecreëerd worden, of een ideale ruimte voor een congres of presentatie. Verder is er gratis WiFi in het gehele pand beschikbaar.

Maak zelf een virtuele wandeling door ons pand.

Het Turfschip beschikt over:

  • Theater-/congres-/feestzalen en een centrale ontvangst foyer
  • 6 Vergaderzalen en 5 boardrooms
  • Capaciteit van 6 tot 2.600 personen
  • Kwaliteitskeukens of catering (op locatie)
  • Goed bereikbaar, slechts enkele minuten van A58/A16
  • NOC*NSF sportpaleis, ook te gebruiken als beursvloer
  • GRATIS parkeren voor de deur
  • Gratis WiFi in het hele pand

De historie van Het Turfschip

In februari 1590 lag er een Turfschip aan de haven van Etten-Leur . De schipper Adriaan van Bergen had Prins Maurits voorgesteld om met soldaten onder het turf naar Breda te varen en zo Breda te veroveren op de Spanjaarden. Op 3 maart 1590 is de list succesvol uitgevoerd. De list met Het Turfschip is de geschiedenis ingegaan als één van de belangrijkste Nederlandse wapenfeiten. Op deze historische grond is het huidige Het Turfschip gebouwd.

Flexibele indeling ruimtes

De indeling van Het Turfschip is dusdanig, dat ruimtes te schakelen zijn en slim in te zetten zijn. Zo kan er een plek gecreëerd worden voor intieme bijeenkomsten voor 6 personen tot grootschalige activiteiten met een capaciteit van 2.600 personen.

Combineer het gebruiken van onze ruimtes met onze professionele catering of maak gebruik van de aanwezige hotelkamers voor meerdaagse evenementen en congressen.

Maatschappelijk ondernemerschap

In de bedrijfsvoering van Het Turfschip is er niet alleen focus op maximalisatie van winst. Door plaats te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, deze te begeleiden, op te leiden en werkervaring op te laten doen, draagt Het Turfschip bij aan de maatschappelijk, lokale ontwikkelingen. Het Maatschappelijk Ondernemerschap (MVO) uit zich verder door het bieden van ruimte aan tal van organisaties/verenigingen op het gebied van sport, cultuur en recreatie. Veel van deze organisaties en buurtbewoners beschouwen Het Turfschip als ‘hun huiskamer’.

Heeft u nog meer ruimte nodig?

De sporthal kan ook ingezet worden voor bijvoorbeeld een beurs en evenement. Tijdens een beurs of evenement wordt de vloer van de zaal bekleed met vloerbedekking en kan gebruik gemaakt worden van licht en geluid. Door de tribunemogelijkheid is er een capaciteit van 1.500 gasten.

Advies nodig?

Weet u niet welke ruimte het beste zou passen bij de door u gewenste activiteit? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee en adviseren u over de meest geschikte ruimte, al dan niet in combinatie met een culinaire aanvulling.

Adres

Het Turfschip Etten-Leur
Schipperstraat 2
4871 KK Etten-Leur

Kennismaken?

Eerst een keer kennismaken?
Maak een afspraak en kom een kop koffie drinken.

©2024 Het Turfschip Etten-Leur
Design & Realisatie: Pica2Studio
©2024 Het Turfschip Etten-Leur

Design & realisatie: Pica2Studio